Blogs van Amber

Hoi lieverds

Hier post ik regelmatig over dingen die me bezig houden of wat mij interessant lijkt voor jullie. Ben jij bezig met hoe je goed voor jezelf kan zorgen, lief voor jezelf kan zijn of iets kan doen om je beter te voelen? Hier schrijf ik over ademsessies, lachyoga, coaching en nog veel meer. Korte stukjes informatie om makkelijk tot je te nemen. Uitleg over hoe iets werkt. Of gewoon een blij bericht om je dag mee goed te maken.

Veel leesplezier.

amber lot met zoon elvis
Moederschap
Amber Lot

Moeder, de moedigste taak die er is!

Een vrouwencirkel.. vroeger voelde ik daarbij vooral weerstand als een goede vriendin het erover had. Echt te zweverig dacht ik, terwijl ik het nooit echt had ervaren 😉 Gelukkig heb ik me er overheen gezet, over dat ongegronde oordeel, nu ben ik helemaal om! Nu organiseer ik samen met Berteld Kok moedercirkels.

Lees verder »
Zwangerschap & Geboorte
Amber Lot

Space-Holder!

Dit is wat ik doe. Dit is waar mijn hart ligt! De essentie van mijn werk als emotionele en fysieke begeleidster, tijdens zwangerschap en moederschap. Ik ben Space-holder.
Dagelijks word ik diep geraakt in mijn werk. Regelmatig laat ik tranen, tranen van ontroering, tranen van oh mooie vrouw zie toch hoe mooi en krachtig je bent, tranen van oh kom maar tevoorschijn en straal… Van oh ontspan…je hoeft niet zo je best te doen, je bent al helemaal goed.

Lees verder »
kleurrijke vlieger in blauwe lucht
Ademsessie
Amber Lot

Ademen brengt je naar het nu!

Gelukkig! Er is steeds meer aandacht voor de adem! Het lijkt wel alsof van iedere hoek de adem wordt belicht.
Er verschenen twee uitgebreide artikelen in de Trouw en de Volkskrant over het belang van de ademhaling. En ook op Nieuwsuur was er aandacht voor disfunctionele ademhaling. Hoe is dat met jouw adempatroon? Ben jij je uberhaupt bewust van hoe je ademt? Of denk je oh dat gaat vanzelf?

Lees verder »
Amber Lot - Roze roos
Ademsessie
Amber Lot

Leuke korte ademhalingsoefeningen

Je ademhaling is je beste vriend! Door je te concentreren op je ademhaling kan je jezelf altijd tot rust brengen.
Deze ademhalingsoefeningen kan je overal doen als je even 5 min hebt. Je zal zien dat je er enorm door ontspant. En ze zijn heel simpel. Als je tot tien kan tellen kan je deze ademoefeningen doen. Leuk toch!

Lees verder »