Informatie & Voorwaarden

Vergoeding zorgverzekering

Wil je zeker weten of mijn behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekering, vraag dan duidelijk aan je zorgverzekeraar naar vergoeding van‘ natuurgeneeskunde/ alternatieve zorg met behandelcode 24005’ door Amber Lot als  therapeut (geen arts) aangesloten bij het de beroepsvereniging VBAG.

Gegevens van de Praktijk Amber Lot:

KVK nummer: 38380889
btw(id)nummer: NL002251050B43 

De praktijk is aangesloten bij:

VBAG en RBCZ en geregistreerd bij bij Vektis.

Verloop van de afspraken

Neem bij de eerste afspraak je zorgverzekeringspasje mee.
De gegevens heb ik nodig voor het maken van de factuur. Een verwijzing van de huisarts voor een behandeling bij Praktijk Amber Lot is niet nodig. De vergoeding van de zorgverzekeraar valt niet onder het eigen risico.
Het eerste consult begint met een intakegesprek. Het formuleren van je hulpvraag. De behandeling kan bestaan uit een therapeutische massage, voetreflexologie, coachingssessie of een bewust verbonden ademsessie. Vanuit deze eerste kennismaking bepalen we gezamenlijk met welke frequentie je wilt komen.

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

Betaling

Kosten van het consult zijn gevarieerd vanaf 45 tot 120 euro. Kijk op de site voor de huidige tarieven. Na het consult via je telefoon-app of contant afrekenen, of thuis binnen 5 werkdagen.

Annulering

Annulering van een afspraak is tot 24 uur voor aanvang van het consult, telefonisch of per sms mogelijk. Annuleer je korter van tevoren dan wordt de gehele behandeling in rekening gebracht. Dat geldt ook voor niet nagekomen afspraken.

Intake en jouw gezondheid

Bij de eerste behandeling wordt een intakegesprek gehouden om na te gaan wat jouw wensen zijn en welke behandeling het meest passend bij jouw situatie is. Is er sprake van medische klachten, ben je in behandeling bij een arts of specialist of gebruik je medicijnen die het reactievermogen beïnvloeden dan dien je dit door te geven. Belangrijk voor vrouwen: als je zwanger bent, of in de aanlooptijd om het te worden, dan is het belangrijk om dit te melden, ook wanneer de zwangerschap moeizaam verloopt. Je bent verantwoordelijk voor het doorgeven van belangrijke informatie over je gezondheid.

Contra-indicaties bij consult of massage

Contra-indicaties zijn redenen waarom je helemaal niet (absolute) of gedeeltelijk (relatieve) niet behandeld mag worden, tenzij er toestemming is van de behandelende arts en/of specialist. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts of specialist.
Absolute contra-indicaties: koorts, griep, ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling, besmettelijke huidziekten, infectieziekten, ernstige vaatziekten, psoriasis, kanker, trombose, gebruik van antibiotica, ontstekingsremmers, extreme vermoeidheid en uitputting.
Relatieve contra-indicaties: open wonden, ontstekingen en spataderen.
Bij zwangerschap altijd aangeven.

Privacy

Al jouw persoonlijke en medische gegevens worden zonder je schriftelijke toestemming nooit verstrekt aan derden. De praktijk is door de wet van Privacy AVG verplicht jouw dossier 20 jaar te bewaren na de laatste wijziging.  Praktijk Amber Lot is aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Kijk voor verder privacyreglement op de site.