De verborgen kracht van jouw ademhalingspatroon

Gelukkig! Er is steeds meer aandacht voor de adem! Het lijkt wel alsof van iedere hoek de adem wordt belicht.
Er verschenen twee uitgebreide artikelen in de Trouw en de Volkskrant over het belang van de ademhaling. En ook op Nieuwsuur was er aandacht voor disfunctionele ademhaling, waar minstens 10% van de Nederlanders aan lijdt.

Wist je dat je adem je zowel kan ontkrachten als bekrachtigen?

Hoe is dat met jouw adempatroon? Ben jij je uberhaupt bewust van hoe je ademt? Of denk je oh dat gaat vanzelf?

De laatste tijd zit mijn adem best hoog. Ik ben iets te druk, met de perfecte mama zijn voor mijn zoontje, met een nieuwe online marketing opleiding, met een ademtraining waar ik mee mag sparren om het verfrissend op te zetten, mijn ochtend ritueel op facebook… ik heb teveel lijntjes uitgezet! Ik zit veel in mijn hoofd en kan me momenteel moeilijk focussen. En ik heb de neiging om mijn adem flow te vernauwen en alleen maar vanuit mijn mind te handelen!

Wanneer ik tijdens mijn “Wakker met Amber” lesje bewust mijn ademoefeningen doe, of s’avonds een kwartiertje verbonden adem dan voel ik meteen dat mijn adem verandert van een hoge vernauwde ademhaling naar een vol en vrij adempatroon.

Ik ben helderder in mijn hoofd en voel me weer in mijn lijf! Ook is mij duidelijk dat mijn diepste verlangen is: Leven vanuit vertrouwen en ontspanning en mijn hart volgen. Eigenlijk word ik steeds opnieuw weer verrast door de kracht van bewust verbonden ademen, of een gewone simpele ademhalingsoefening zoals drie keer bewust in en uit ademen! Direct verankerd in het hier en nu. Hier ben ik!

Maareh hoe zit het nou met jouw ademhaling?

Hoe zit het met jouw ademhaling? Hoe zou je die beschrijven? Zit er een mooie flow in? Of blokkeert het ergens? Kost het je moeite om in je buik te ademen, of gaat dat vanzelf ? Voel je een blokkade in je hartstreek of voel je je afgesloten vanaf je middenrif? En wat doe jij met je adem als je iets spannends gaat ondernemen of een moeilijk gesprek aangaat? Hoe adem jij als je je verdrietig of boos voelt? Adem je eigenlijk wel?

kleurrijke vlieger in blauwe lucht

Je bewust worden van jouw eigen ademhaling en weten hoe je deze bewust kan gebruiken, kan je weer in verbinding brengen met het nu, met je lichaam, je emoties, je gevoelens en je verlangens. Je voelt vertrouwen in jezelf en het leven, je geest wordt helder en je handelt vanuit je innerlijke kracht.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw adempatroon jou te vertellen heeft? En wat een bewuste ademhaling je kan brengen?

Ontdek de kracht en verborgen boodschappen van jouw adem tijdens een gratis Zoom gesprek, van 25 minuten.

mail me op infoamberlot@gmail.com

tot dan!

Liefs Amber

PS. Hier de twee artikelen uit de Trouw en de Volkskrant.

Amber Lot

Amber Lot

Lief voor jou

Denk je dat iemand anders dit leuk of interessant zou vinden om te lezen stuur dan deze link naar zijn of haar email.
Daarnaast kan je dit artikel natuurlijk delen op Facebook of LinkedIn met de buttons.
Dit artikel doorsturen