Eer je moed mama's!

Moederschap, de belangrijkste taak ter wereld, ondergewaardeerd en vaak een eenzame leerweg. Tijd voor verandering.

amber lot met zoon elvis

Een vrouwencirkel.. vroeger voelde ik daarbij vooral weerstand als een goede vriendin het erover had. Echt te zweverig dacht ik, terwijl ik het nooit echt had ervaren 😉 Gelukkig heb ik me er overheen gezet, over dat ongegronde oordeel, nu ben ik helemaal om! Nu organiseer ik samen met Berteld Kok moedercirkels.

In mijn zoektocht, om in mijn werk meer zwangere en prille moeders te bereiken belde ik met Berteld. Ik had een facebook video gezien van deze prachtige sterke vrouw, die jaren als vroedvrouw heeft gewerkt en nu coach is en veel meer moois doet. Ze sprak uit het hart direct tot de mijne! Ze pleite voor meer vrouwelijke kwaliteiten in de wereld, kwetsbaarheid, zachtheid, luisteren … JA!

Vorige week na 4 maanden zoomen hebben we elkaar eindelijk live ontmoet. Grappig want ondertussen hebben we lief en leed gedeeld, hebben we een prachtige moedercirkel draaiend, en zijn we er zo vol en enthousiast over dat we nu twee cirkels in de planning hebben die in mei starten.

Het idee kwam vanuit Berteld die al jaren coaching geeft aan zwangeren en moeders. Een van haar motto’s is “it takes a village to raise a child”.

Als alleenstaande mama ben ik daar volkomen mee eens. Ik kan ook niet alles! Ik ben gezegend met mijn ouders die om de hoek wonen en ons super steunen. Vrienden en vriendinnen die ook kinderen hebben bij wie ik te rade kan of een middag mijn kind kan ‘stallen’. Toch ben ik de mama, die de belangrijkste beslissingen neemt, die er altijd is om hem in de avond naar bed te brengen, die kiest welke school, die hem “moet” op-voeden.

De grootste verantwoordelijkheid die er is, een mensje gezond en gelukkig op laten groeien zodat hij zijn ei in de wereld kwijt kan. Je kind zonder te veel te kneden en verwachtingen op te leggen…maar echt te laten bloeien als een bloem die je water, voeding en liefde geeft, en die verder zelf zijn eigen pad ontdekt.

En die eeuwige vraag, doe ik het wel goed? Ben ik wel een goede moeder? Maak ik de juiste keuzes? Ben ik niet te lief, of te sturend, of te vrij? Is het oké dat ik soms echt tijd voor mezelf wil?

Sinds de geboorte van Elvis is mijn angst en schuld geboren…en tegelijk is mijn hart open als nooit tevoren en weet ik eindelijk, ja ik kan echt van iemand houden, ECHT heel veel!

"it takes a village to raise a child”

De online moedercirkel bijeenkomsten zijn een combinatie van meditatie, adem- en lachoefeningen en de cirkel. In de moedercirkel delen we onze dagelijkse gedoe, onze inzichten, overwinningen en vooral ook innerlijke struggles. Alle vrouwen nemen de rol van de wijze vrouw op zich. Die is aanwezig, luistert, zonder oordeel, zonder oplossingen. Ze is er en geeft bedding. Wij zijn allen space-holders voor de vrouw, de dochter, de moeder die de roep voelt om te spreken vanuit haar hart. En zo neemt iedere vrouw de ruimte om te spreken. Zo komt ze bij haar eigen-wijsheid.

De bijeenkomsten geven je de bedding en veiligheid om in verbinding te komen met je kwetsbaarheid. En her-inneren je aan wie je werkelijk bent en aan wat jouw noden en behoeften zijn. Je voelt meer compassie voor jou weg in het moederschap. Je wordt je ervan bewust dat je geen perfecte moeder hoeft te zijn om een goede moeder te zijn. Prachtig om vanuit de verbinding met je ware zelf, invulling te geven aan je het moeder zijn.

En lieve moeder gun jij jezelf een moedercirkel? We organiseren 2 nieuwe moedercirkels in mei.

Voor meer info kijk op:  www.amberlot.nl/agenda

Liefs Amber

Amber Lot

Amber Lot

Lief voor jou

Denk je dat iemand anders dit leuk of interessant zou vinden om te lezen stuur dan deze link naar zijn of haar email.
Daarnaast kan je dit artikel natuurlijk delen op Facebook of LinkedIn met de buttons.
Dit artikel doorsturen