RONDOM GEBOORTE

 

Bewuste aandacht rondom je zwangerschap

Zwanger zijn, een bijzondere levensfase dat met veel aandacht en liefde mag worden gedragen. In jou baarmoeder groeit nieuw leven, wat diepe veranderingen op alle niveaus met zich mee brengt. Je ervaart fysieke en emotionele veranderingen en mogelijk ook ongemakken. 
In deze periode is goed voor jezelf zorgen een must, door gezond te eten, veel te rusten en ontspannen en ruimte te geven aan je gevoelens en emoties. Zo geef je jezelf en jou baby een liefdevolle start. 

In mijn praktijk kan je die liefdevolle zorg ontvangen in de vorm van mijn begeleiding als doula, coaching, ademsessies, massages, voetreflexologie en rebozo behandelingen.

Na je bevalling is goed voor jezelf zorgen nog belangrijker, zodat je moederschap vanuit vertrouwen en vitaliteit vorm krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een coaching/adem sessie boeken om je bevallingsverhaal te doorvoelen en mogelijke emoties, teleurstellingen, die er zijn een plekje te geven.
Of jezelf trakteren op een heerlijke ontspanningsmassage of een rebozo massage.

 

 

Mijn persoonlijk verhaal, van wens naar moeder

Fietsend naar huis, nadat ik bij een zwangere vriendin op bezoek was, besloot ik: ik ga het zelf doen!  
Ik was 38 jaar, singel en al vanaf jong wist ik dat moeder wou zijn. 
Na een periode van invoelen wat ik belangrijk vond, bijvoorbeeld mijn zoektocht naar een donor en mijn angsten onderzoeken van hoe red ik het financieel…werd ik op mijn 42ste zwanger, uauw wat een geluk. Na anderhalf jaar proberen, had ik mijn eerste IVF ronde, waarbij er maar drie goeie eitjes waren (net genoeg om te oogsten)… dus het was een beetje van er op of eronder.

Mijn zwangerschap heb ik als de mooiste periode van mijn leven ervaren en na 42 weken en 6 dagen werd mijn zoontje Elvis geboren, op moederdag. Tijdens de hele periode voelde ik mij gedragen door alle lieve mensen om me heen. Ook was ik zo onder de indruk van hoe alle hormonen zo prachtig hun werk deden en dat mijn lichaam een kindje “fabriceerde”.
Ik genoot van mijn bevalling en voelde me zo dankbaar…en ja daar was mijn lief ventje in mijn armen!

Na mijn zwangerschap en bevalling ben ik de doula opleiding gaan volgend. Ik voel me gezegend over hoe het met mij is gegaan en weet dat het  voor veel vrouwen ook heel anders verloopt. Mijn hartwens is dat alle moeders en baby’s een mooie fijne start maken.
En daarmee bedoel ik niet perse de het moet verlopen zoals jij dat voor ogen hebt, maar dat jij je in deze speciale periode van je leven waarin je heel sensitief en open bent, je gesteund, gezien en gehoord voelt. Jou bevalling en de geboorte van je kindje is een unieke ervaring die je voor altijd zult herinneren.
Mijn diensten als doula, ademcoach en masseur ondersteunen jou, zodat je meer kracht, vertrouwen en joy ervaart, en hopelijk net als ik, je gedragen voelt.

Welkom.

 

 

Rondom jou zwangerschap bied ik de volgende diensten aan:

Coaching
Transformational Breath® coaching/ademsessie
Geboorte verhaal doorhoren

Massage
Lichaamsgerichte massage therapie
Ontspanningsmassage 
Voetreflexologie 
Rebozo

Doula

 

 

Massage

Lichaamsgerichte massage therapie

Romdom je zwangerschap gebeurd er zo veel.Vaak ben je als vrouw heel sensitef en gevoelig. Alles veranderd, je lichaam voelt anders, je situatie veranderd, je wordt (weer) moeder. Dit kan wat onzekerheid met zich mee bregnen en ook vaak brengt het oude pijn naar boven.

Een LGMT kan je helpen om beter in je lichaam te komen, mer verbinding te voelen met je emoties en gevoelens,

ONT SPANNING IS een groot goed, goed in je lijf kokmen, Naast alle weldaden op fysiek nieveau kan je dichter bij je

 

Coaching

Transformational Breath® coaching/ademsessie

Ademen is voor iedereen goed, en zeker rondom geboorte. Het helpt jou aanwezig te zijn in het NU, verbinding te maken met jou lijf en jou baby. Het nodigt uit tot zelfacceptatie en het omarmen wat is, en brengt je liefdevol dichterbij jezelf!

De sessies zijn een combinatie van coaching en ademwerk. Tijdens het coachingsgesprek bespreken we wat jou wensen, jou struggels zijn en maken we een intentie.Wat is het wat jij wenst? hoe wil jij in je leven en in de zwangerschap aanwezig zijn? en wie wens jij te zijn als vrouw, mens moeder? Met een duidelijk geformuleerde intentie starten we de ademsessie.

De ademsessies zijn een lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele reis. Mijn begeleiding geef ik met liefdevolle aandacht en ik nodig je uit om jezelf helemaal te omarmen. De adem kan je ondersteunen in je zwangerschap om (nog) meer in verbinding te komen met jezelf, je baby, en nog meer te mogen genieten en in de overgave te gaan.

Ook als je je onzekerheid, angstig, voelt en als je onverwerkte emoties, traumas of zwangerschapsverlies heb mee gemaakt, kan een ademsessie je goed ondersteunen. Met de ademsessies leer je JA tegen jezelf zeggen en leer je jezelf volledig omarmen. Dit geeft verbinding en kracht.

Na een ademsessie voel je je adem weer stromen en meer vrede met jezelf. Iedere sessie is een ervaring, net wat zich aandient in het moment.
Bij het hoofdstuk Transformational Breath® kan je meer informatie vinden.

Welkom om deze mooie reis aan te gaan.

 

Geboorte verhaal doorhoren

Jou en je kinds geboorteverhaal is een uniek verhaal en een van de meest indringende belevingen van je leven.
Dit coachingstraject bestaat uit twee sessies van ongeveer 1uur 15min. 
Jullie geboorteverhaal laten doorhoren, doorvoelen geeft jou de mogelijkheid om waar er nog emoties zijn, zoals verdriet, teleurstelling, overweldigend gevoel, euforie en mogelijk fysieke blokkades, deze met compassie te ontmoeten en te omarmen. Je voelt meer ruimte ontstaan en dat alles weer gaat stromen. Het geeft jou waardevol inzicht in jezelf en je kindje. 

Doula, geboortebegeleiding

De geboorte van je kind(eren) is een van de belangrijkste ervaringen in je leven. Deze ervaring neem je je hele leven mee. De meeste vrouwen weten tot aan hun late jaren nog precies hun baringsverhaal(en) te vertellen.
Uit onderzoek blijkt dat als vrouwen continu begeleid zijn tijdens de bevalling ze positiever terug kijken op de bevalling.
 

Als doula ben ik er voor jou, je baby en eventuele partner tijdens je zwangerschap en ik ben continue aanwezig tijdens jou bevalling.
Ik ondersteun je wensen en keuzes, en ben er voor jou op emotioneel en fysiek niveau. Ik kan je wijzen op informatie zodat je bewustere keuzes kan maken. Ik ben er zodat je (meer) vertrouwen voelt rondom en tijdens je bevalling.

Ik ondersteun vanuit een holistische visie en een open houding waarin er ruimte is voor wat aandacht vraagt. We kijken samen naar jou proces en bespreken jou vragen, wensen, onzekerheden en angsten over je zwangerschap, bevalling en aankomende ouderschap. 

Het kan zijn dat je lichaam je vraagt om het rustiger aan te doen of dat je het heel spannend vind om te bevallen of dat je bepaalde beslissingen moet nemen. Samen luisteren we naar wat deze periode van je vraagt en begeleid ik je om te zijn met wat er is en om liefdevol zorg te dragen voor jezelf en je baby. Een prachtig proces dat ik graag samen met jou bewandel.

een doula brengt je het volgende

  • Je voelt je gezien, gehoord en gesteund
  • je ontvangt emotionele en fysieke ondersteuning
  • je bent goed voorbereid op je bevalling
  • je ontvangt continue begeleiding bij de geboorte van jouw baby, ongeacht waar je bevalt en hoe lang het duurt
  • Jij staat centraal. het is jou bevalling
  • de kans op medische ingrepen zoals een knip, vacuum of keizersnede, verminderen aanzienlijk
  • Positiever terug kijken op jouw bevalling
  • tools voor jou (eventuele) partner zodat degene weet hoe hij/zij jou goed kan ondersteunen

 

Doula begeleiding omvat:
-kennismakingsgesprek
-2 ontmoetingen tijdens de zwangerschap voorafgaande je bevalling 37ste week
-ondersteuning in het schrijven van je geboorteplan/voorkeuren (mail/telefoon)
-indien nodig nog een contact moment rond week 40/41
-vanaf week 37 24/7 on call
-continue begeleiding tijdens de bevalling, ongeacht de duur en een aantal uren erna
-ondersteuning via mail, app, telefoon tijdens zwangerschap en tot aan 6 weken na de bevalling
-1 bezoek in de kraamweek
-tot aan 6 weken na de bevalling email/telefonisch bereikbaarheid voor informatie, referenties & ondersteuning, luisterend oor
-afsluitend gesprek 4/6 weken na de bevalling

In de bijeenkomsten vooraf kan onder andere aan bod komen: wensen, behoeften, bespreken bevalling, begeleiden geboorteplan, ondersteuning door de partner, praktische tips (houdingen, opvangen van weëen), deelmassages. Bijeenkomsten zijn met of zonder partner (indien van toepassing), naar gelang jullie wens / mogelijkheden.

In principe schrijf ik geen bevallingsverhaal; ik raad de moeder/ouders aan hun eigen ervaring kort na de bevalling zelf op te schrijven. Ik kan wel een globaal tijdsverloop aanreiken. Als je het fijn vindt een meer gedetailleerd verslag van de bevalling van mij te ontvangen, dan breng ik daarvoor €95,- in rekening.

De prijs is inclusief de diensten van een back-up doula. Indien de kans klein is dat zij bij de bevalling gaat zijn, kun je haar per telefoon/skype spreken. Mocht er een indicatie zijn dat de kans groter wordt dat zij bij de bevalling gaat zijn, kan een persoonlijke afspraak van 1 uur geregeld worden.

Ik volg de opleiding aan de Doula Opleiding BiA. Omdat ik nog student ben bied ik de diensten voor een speciaal tarief aan.
Mocht je interesse hebben neem contact via infoamberlot@gmail.nl.