ZWANGERSCHAP & GEBOORTE

“Een groot wonder groeit in je buik, een reis dat vanaf het begin al jou aandacht en liefde waard is.”

Zijn, met aandacht rondom geboorte.

 

EindZwanger zijn, een bijzondere levensfase dat met veel aandacht en liefde mag worden gedragen. In jou baarmoeder groeit nieuw leven, dat diepe veranderingen op alle niveaus met zich mee brengt. Je ervaart fysieke en emotionele veranderingen en soms ook ongemakken.
In deze periode is goed voor jezelf zorgen een must, door gezond te eten, veel te rusten en ontspannen en ruimte te geven aan je gevoelens en emoties. 

Zo geef je jezelf en jou baby een liefdevolle start. 

In mijn praktijk kan je die liefdevolle zorg ontvangen in de vorm van mijn begeleiding als doula, massages, voetreflexologie, coaching/adem sessies en rebozo behandelingen. Ook na de geboorte is het heerlijk om een sessie te boeken, zoals massages of een sessie om je bevallingsverhaal te doorvoelen en mogelijke emoties, teleurstellingen, die er zijn een plekje te geven. 

Mijn voornaamste rol als Doula is, jou (en je partner als die er is), te ondersteunen vanuit een holistische visie en een open houding waarin er ruimte is voor wat aandacht vraagt. We kijken samen naar waar je in het proces bent en bespreken jou vragen, wensen, onzekerheden en angsten over je zwangerschap, bevalling en aankomende ouderschap. 

Het kan zijn dat je lichaam je vraagt om het rustiger aan te doen of dat je het heel spannend vind om te bevallen, of dat je bepaalde beslissingen moet nemen. Samen luisteren we naar wat deze periode van je vraagt en begeleid ik je om te zijn met wat er is en om liefdevol zorg te dragen voor jezelf en je baby. Een prachtig proces dat ik graag samen met jou bewandel.

Ik ben er voor jou, je baby en je partner (als die er is), en ondersteun je zodat je vanuit vertrouwen en je innerlijke kracht deze periode kan omarmen.

Doula 

Je bevalling is een van de belangrijkste ervaringen in je leven. Deze ervaring neem je je hele leven mee. De meeste vrouwen weten tot aan hun late jaren nog precies hun baringsverhaal(en) te vertellen.
Als Doula ben ik er voor jou, je baby en eventuele partner in de periode rondom je bevalling en ben continue aanwezig tijdens de bevalling.
Ik ondersteun je wensen en keuzes, en ben er voor jou op emotioneel en fysiek niveau. Ik kan je wijzen op informatie zodat je bewustere keuzes kan maken. Ik ben er zodat je (nog meer) vertrouwen mag voelen rondom en tijdens je bevalling.

Doula begeleiding omvat:
-2 ontmoetingen tijdens de zwangerschap
-continue begeleiding tijdens de bevalling
-ondersteuning via mail, app, telefoon tijdens zwangerschap en tot aan 6 weken na de bevalling
-Bezoek in de kraamweek
-afsluitend gesprek 4/6 weken na de bevalling

 Aan de Doula Opleiding BiA, te Amsterdam doe ik de opleiding. Momenteel bied ik mijn diensten voor een speciaal tarief omdat ik nog in opleiding ben. Mocht je interesse hebben neem contact via infoamberlot@gmail.nl

 

 

Massage en voetreflexologie tijdens Zwangerschap & Geboorte

Aanraking is je eerste vorm van contact maken. Bij de geboorte is aanraking de manier om elkaar te leren kennen, Baby, moeder en vader.

Massage
De massages zijn een weldaad voor lichaam en geest. Je verbind jezelf meer en meer met je lichaam en met je baby in je buik. Het brengt je meer in het voelen. Je leert beter te voelen wat er is en wordt uitgenodigd om alles toe te staan wat je voelt en beleeft. Alles is goed.

Je ontspant en bevind je meer in je lijf. Je ademhaling wordt voller en rustiger, je circulatie verbeterd en je voelt je meer aanwezig in t NU.
Ook jou Baby voelt jou aandacht en ontspanning. Heerlijk voor beide.

Voetreflexologie tijdens je zwangerschap
Mocht je fysieke klachten hebben kan een voetreflexologie behandeling je ondersteunen. Het kan je klachten verzachten en helpt je beter te aarden en te ontspannen.

Mocht je “overtijd” zijn kan een voetreflexologie massage je lijf en je baby een setje te geven om de bevalling te starten.
Natuurlijk is het geen garantie, maar meer een uitnodiging.

 

 

Transformational Breath®: een prachtige combinatie van coaching/ademsessie

Ademen is voor iedereen goed. Ook voor als je zwanger bent of wenst te worden en voor na de geboorte. 

Transformational Breath® helpt je met aanwezig te zijn in het NU, verbinding te maken met je lijf en je baby. Het nodigt uit tot zelf acceptatie en het omarmen van wat er is, en brengt je liefdevol dichterbij jezelf.

De sessie zijn een combinatie van coaching en een ademsessie. Tijdens het coachen bespreken we wat jou wensen, struggels zijn en maken we een intentie. Wat is het wat jij wilt, wenst? Hoe wil jij in  je leven en in deze zwangerschap staan? en wie wens je te zijn als vrouw, mens, moeder?
De adem sessies zijn een lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele reis. Ik begeleid met veel aandacht en heel liefdevol en nodig je uit om jezelf te omarmen. De adem sessie kan je ondersteunen in jou zwangerschap als die lekker verloop, om nog meer in verbinding te komen en te mogen genieten en je overgeven.
Ook als je onzeker voelt, angsten hebt, onverwerkte emoties en gebeurtenissen hebt zoals bijvoorbeeld jeugd trauma’s of of zwangerschapsverlies. Met de ademsessies leer je JA tegen jezelf zeggen en leer je jezelf volledig te omarmen. Wat er ook is en hierdoor voel je je verbonden en in je kracht. 

Na een sessie voel je adem weer stromen en meer in vrede met jezelf. Voor ieder zal de ervaring van een adem sessie verschillen ook per keer net wat zich aandient.

Welkom voor dit mooi avontuur.