Zwangerschap
& Geboorte

Bewuste aandacht rondom je zwangerschap

Zwanger zijn, een bijzondere levensfase die met veel aandacht en liefde mag worden gedragen.
In jouw baarmoeder groeit nieuw leven, wat diepe veranderingen op alle niveaus met zich mee brengt. Je ervaart fysieke en emotionele veranderingen en soms ook ongemakken.

In deze periode is goed voor jezelf zorgen een must, door gezond te eten, veel te rusten en te ontspannen en ruimte te geven aan je gevoelens en emoties. Zo geef je jezelf en jouw baby een liefdevolle start.

In mijn praktijk kan je die liefdevolle zorg ontvangen in de vorm van mijn begeleiding als doula door middel van coaching/ademsessies, massages, voetreflexologie en rebozo behandelingen.

Na je bevalling is het des te belangrijker om goed voor jezelf te blijven zorgen, zodat je moederschap vanuit vertrouwen en vitaliteit vorm krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een sessie coachings/adem sessie boeken om je bevallingsverhaal te doorvoelen en mogelijke emoties en/of teleurstellingen die er zijn een plekje te geven. Je kunt jezelf natuurlijk ook trakteren op een onstpanningsmassage of een heerlijke rebozo massage sessie.

Mijn persoonlijke verhaal, van wens naar moeder

Lees hier mijn persoonlijke verhaal van hoe ik moeder werd.

Rondom jouw zwangerschap bied ik de volgende diensten aan:

Coaching

Ademsessies / coaching

Geboorte doorhoren sessie

 

 

Kijk hier

Doula

Wordt liefdevol begeleid in je

zwangerschap en bevalling

 

 

Kijk hier

Massage

Massage

Voetreflexologie

Rebozo

 

Kijk hier

Bewust verbonden ademwerk rondom je zwangerschap

De periode rondom je zwangerschap is een magische en ook kwetsbare periode met veel verandering in je leven. Je gaat als het ware naar een andere fase en dit brengt gevoelens als bijvoorbeeld euforie, onzekerheid, angst op. Oud zeer en angst over ouderschap, en alle verantwoordelijkheid kunnen de kop op steken.. Dat is normaal en hoort er helemaal bij.

Een begeleide bewust verbonden ademsessie geeft je de verbinding met je innerlijke wereld. Het maakt duidelijk wat je thema’s zijn en wat er gevraagd wordt van jou in dit moment. Vaak gaat het er om dat je sommige dingen niet wilt voelen en zien, zoals bijvoorbeeld jou onzekerheid. Met je adem mag je onvoorwaardelijk dit deel in jou ontmoeten en daardoor wordt het een boodschapper en niet een kwaal…wat heeft het mij te vertellen en wat heeft het nodig. 

Ademen helpt om aanwezig te zijn in het NU, om verbinding te maken met je lijf en je baby.
Het brengt aarding, rust en vertrouwen. En laat je ervaren dat je jezelf , je emoties en gevoelens kan dragen, bedding kan geven.

Het nodigt uit tot zelfacceptatie en het omarmen wat is, en brengt je liefdevol dichterbij jezelf!

De sessies zijn een combinatie van coaching en ademwerk. Tijdens het coachingsgesprek bespreken we je valkuilen, je krachten, je struggels, je wensen en maken we een intentie waarmee je gaat ademen.

Wat is het wat jij wenst? Hoe wil jij in je leven en in de zwangerschap aanwezig zijn? En wie wens jij te zijn als vrouw, mens moeder?

Een duidelijk en krachtige intentie die we via de adem naar al je cellen brengen! 

De ademsessies zijn een lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele reis. Ik begeleid je met liefdevolle aandacht en bemoedig je om jezelf lief te hebben, precies zoals je bent. De adem kan je ondersteunen in je zwangerschap om (nog) meer in verbinding te komen met jezelf, je baby, en nog meer te mogen genieten en in de overgave te gaan.

Ook als je je onzeker of angstig, voelt en als je onverwerkte emoties, trauma’s of zwangerschapsverlies heb mee gemaakt, is een ademsessie bijzonder  ondersteunen en brengt je in diepe processen van heling. De adem leert je JA te zeggen tegen jezelf!

"De adem geeft mij verbinding met diepe emoties waar ik in het dagelijks leven moeilijk bij kom" Amber

Een ademtraject zijn 6 sessies en dit bied een sterke verdieping in je eigen proces.  Je bent het waard! 
Op de Ademwerk pagina kun je meer informatie vinden over bewust verbonden ademwerk. Ga deze prachtige reis aan, doe het voor jezelf! 

Bevallingsverhaal doorhoren

Jouw bevallingsverhaal (en je kinds geboorteverhaal) is uniek en een groot levens event.
Dit verhaal opschrijven, oplezen, doorhoren en doorvoelen geeft jou de mogelijkheid om waar er nog emoties zijn, zoals verdriet, teleurstelling, overweldigende gevoelens, euforie en mogelijk fysieke blokkades, deze met compassie te ontmoeten en te omarmen. Vaak komen er nog tranen los en emoties die nog opgeslagen zaten. Door ze te mogen ontmoeten en doorvoelen voel je meer ruimte ontstaan, meer opgeruimd en meer compassie en zelfwaardering voor jezelf.
Moeders voelen zich bevrijd en worden er aan herinnert dat ze al goed zijn zoals ze zijn. Ze voelen hun kracht en krijgen ook veel inzichten.

De positieve uitwerking is voelbaar voor de moeder, partner en kindje(s).
Dit coachingstraject bestaat uit twee sessies van ongeveer 1uur 30 min.

Doula

De geboorte van je kind(eren) is een van de belangrijkste ervaringen in je leven. Deze ervaring neem je je hele leven mee. De meeste vrouwen weten tot aan hun late jaren nog precies hun baringsverhaal(en) te vertellen. Uit onderzoek blijkt dat als vrouwen continu begeleid zijn tijdens de bevalling ze positiever terug kijken op de bevalling.

Als Doula ben ik er tijdens je zwangerschap voor jou, je baby en eventuele partner en ben ik continue aanwezig tijdens jouw bevalling.
Ik ondersteun je wensen en keuzes, en ben er voor jou op emotioneel en fysiek niveau. Ik kan je wijzen op informatie zodat je bewustere keuzes kan maken. Ik ben er zodat je (nog meer) vertrouwen mag voelen rondom en tijdens je bevalling.

Ik ondersteun vanuit een holistische visie en een open houding waarin er ruimte is voor wat aandacht vraagt. We kijken samen naar jouw proces en bespreken jouw vragen, wensen, onzekerheden en angsten over je zwangerschap, bevalling en aankomende ouderschap. 

Het kan zijn dat je lichaam je vraagt om het rustiger aan te doen of dat je het heel spannend vind om te bevallen of dat je bepaalde beslissingen moet nemen. Samen luisteren we naar wat deze periode van je vraagt en begeleid ik je om te zijn met wat er is en om liefdevol zorg te dragen voor jezelf en je baby. Een prachtig proces dat ik graag samen met jou bewandel.

Een doula brengt je het volgende:

Doula begeleiding omvat:

In de bijeenkomsten vooraf kan onder andere aan bod komen: wensen, behoeften, bespreken bevalling, begeleiden geboorteplan, ondersteuning door de partner, praktische tips (houdingen, opvangen van weëen), deelmassages.
Bijeenkomsten zijn met of zonder partner (indien van toepassing), naar gelang jullie eigen wens / mogelijkheden.

In principe schrijf ik geen bevallingsverhaal; ik raad de moeder/ouders aan hun eigen ervaring kort na de bevalling zelf op te schrijven. Ik kan wel een globaal tijdsverloop aanreiken. Als je het fijn vindt een gedetailleerd verslag van de bevalling van mij te ontvangen, dan breng ik daarvoor €95,- in rekening.

De prijs is inclusief de diensten van een back-up doula. Indien de kans vrij klein is dat zij bij de bevalling gaat zijn, kun je haar per telefoon/skype spreken. Mocht er een indicatie zijn dat de kans groter wordt dat zij bij de bevalling gaat zijn, kan een persoonlijke afspraak van 1 uur geregeld worden.

Ik volg de opleiding aan de BiA Doula Opleiding. Omdat ik nog student ben bied ik de diensten voor een speciaal tarief aan.

Massage rondom zwangerschap

Aanraking is je eerste vorm van contact maken.
Bij de geboorte is aanraking de manier om elkaar te leren kennen, baby, moeder en vader.

Ontspanningsmassage

De massages zijn een weldaad voor lichaam en geest. Je verbindt jezelf meer en meer met je lichaam en met je baby in je buik. Het brengt je meer in het voelen. Je leert beter te voelen wat er is en wordt uitgenodigd om alles toe te staan wat je voelt en beleeft.
Alles is goed.

Je ontspant en bevind je meer in je lijf. Je ademhaling wordt voller en rustiger, je circulatie verbetert en je voelt je meer aanwezig in t NU.
Ook jouw baby voelt jouw aandacht en ontspanning. Heerlijk voor jullie beiden.

Voetreflexologie

Rondom zwangerschap kan voetreflexologie je ondersteunen in goed gronden, in ontspannen en ook bij fysieke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten en opgezette voeten.

Ben je ‘over tijd’?
Met voetreflexologie kan je via drukpunten je lijf en je baby een zetje te geven om de bevalling te starten. Natuurlijk is het geen garantie, maar meer een uitnodiging., 

Rebozo sessie (wiegen en ontspannen)

Een heerlijke ontspannende behandeling die doet denken aan helemaal jezelf laten wiebelen en smelten, terwijl je met prachtige kleurrijke katoenen doeken gewiegd wordt, Eerst wordt je hoofd gemasseerd met thaise-yogamassage technieken. Daarna wordt je van top tot teen in doeken gewiegd en gewiebeld, je lichaam schud en zo komt het in een diepe ontspanning. De voeten worden verwend met een  stevige grondende voetmassage.

De rebozo doeken komen uit Mexico en worden gebruikt als sjaal, als steun voor de zwangere buik en om de baby in te dragen.

Deze behandeling is ok geschikt als ritueel wanneer de moeder weer terug de wereld in gaat om helemaal weer bij zichzelf te komen., na een periode van alleen maar gericht zijn geweest op haar kindje.

Je voelt je gekoesterd, gewiegd, gesteund en diep ontspannen.

Wil je meer weten of een sessie boeken?

Bel, app of mail me, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.