Zwangerschap
& Geboorte

Bewuste aandacht rondom je zwangerschap

Zwanger zijn, een bijzondere levensfase die met veel aandacht en liefde mag worden gedragen.
In jouw baarmoeder groeit nieuw leven, wat diepe veranderingen op alle niveaus met zich mee brengt. Je ervaart fysieke en emotionele veranderingen en soms ook ongemakken.

In deze periode is goed voor jezelf zorgen een must, door gezond te eten, veel te rusten en te ontspannen en ruimte te geven aan je gevoelens en emoties. Zo geef je jezelf en jouw baby een liefdevolle start.

In mijn praktijk kan je die liefdevolle zorg ontvangen in de vorm van mijn begeleiding als doula door middel van coaching/ademsessies, massages, voetreflexologie en rebozo behandelingen.

Na je bevalling is het des te belangrijker om goed voor jezelf te blijven zorgen, zodat je moederschap vanuit vertrouwen en vitaliteit vorm krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een sessie coachings/adem sessie boeken om je bevallingsverhaal te doorvoelen en mogelijke emoties en/of teleurstellingen die er zijn een plekje te geven. Je kunt jezelf natuurlijk ook trakteren op een onstpanningsmassage of een heerlijke rebozo massage sessie.

Mijn persoonlijke verhaal, van wens naar moeder

Lees hier mijn persoonlijke verhaal van hoe ik moeder werd.

Rondom jouw zwangerschap bied ik de volgende diensten aan:

Coaching

Ademsessies / coaching

Geboorte doorhoren sessie

 

 

Kijk hier

Massage

Massage

Voetreflexologie

Rebozo

 

Kijk hier

Doula

Wordt liefdevol begeleid in je

zwangerschap en bevalling

 

 

Kijk hier

Ademsessie / Coaching

Een ademsessie, ademwerk of Transformational Breath® helpt je met aanwezig te zijn in het NU, om verbinding te maken met je lijf en je baby.

Ademen is voor iedereen goed, en zeker rondom een geboorte. Het nodigt uit tot zelfacceptatie en het omarmen wat is, en brengt je liefdevol dichterbij jezelf!

De sessies zijn een combinatie van coaching en ademwerk. Tijdens het coachingsgesprek bespreken we wat jouw wensen, jouw struggles zijn en maken we een intentie. Wat is het wat jij wenst? Hoe wil jij in je leven en in de zwangerschap aanwezig zijn? En wie wens jij te zijn als vrouw, mens moeder?

Met een duidelijk geformuleerde intentie starten we de ademsessie.

De ademsessies zijn een lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele reis. Mijn begeleiding geef ik met liefdevolle aandacht en ik nodig je uit om jezelf helemaal te omarmen. De adem kan je ondersteunen in je zwangerschap om (nog) meer in verbinding te komen met jezelf, je baby, en nog meer te mogen genieten en in de overgave te gaan.

Ook als je je onzeker of angstig, voelt en als je onverwerkte emoties, traumas of zwangerschapsverlies heb mee gemaakt, kan een ademsessie je goed ondersteunen. Met de ademsessies leer je JA tegen jezelf zeggen en leer je jezelf volledig omarmen. Dit geeft verbinding en kracht.

Na een ademsessie voel je je adem weer stromen en meer vrede met jezelf.

Iedere sessie is een ervaring, net wat zich aandient in het moment.
Op de Ademwerk pagina kan je meer informatie vinden over ademsessies en Transformational Breath® .

Welkom om deze mooie reis aan te gaan.

Geboorte verhaal doorhoren

Jou en je kinds geboorteverhaal is een uniek verhaal en een van de meest indringende belevingen van je leven. Dit coachingstraject bestaat uit twee sessies van ongeveer 1uur 15min.

Jullie geboorteverhaal doorhoren, doorvoelen geeft jou de mogelijkheid om waar er nog emoties zijn, zoals verdriet, teleurstelling, overweldigend gevoel, euforie en mogelijk fysieke blokkades, deze met compassie te ontmoeten en te omarmen. Je voelt meer ruimte ontstaan en dat alles weer gaat stromen. Het geeft waardevol inzicht in jezelf en je kindje. 

Doula

De geboorte van je kind(eren) is een van de belangrijkste ervaringen in je leven. Deze ervaring neem je je hele leven mee. De meeste vrouwen weten tot aan hun late jaren nog precies hun baringsverhaal(en) te vertellen. Uit onderzoek blijkt dat als vrouwen continu begeleid zijn tijdens de bevalling ze positiever terug kijken op de bevalling.

Als Doula ben ik er tijdens je zwangerschap voor jou, je baby en eventuele partner en ben ik continue aanwezig tijdens jouw bevalling.
Ik ondersteun je wensen en keuzes, en ben er voor jou op emotioneel en fysiek niveau. Ik kan je wijzen op informatie zodat je bewustere keuzes kan maken. Ik ben er zodat je (nog meer) vertrouwen mag voelen rondom en tijdens je bevalling.

Ik ondersteun vanuit een holistische visie en een open houding waarin er ruimte is voor wat aandacht vraagt. We kijken samen naar jouw proces en bespreken jouw vragen, wensen, onzekerheden en angsten over je zwangerschap, bevalling en aankomende ouderschap. 

Het kan zijn dat je lichaam je vraagt om het rustiger aan te doen of dat je het heel spannend vind om te bevallen of dat je bepaalde beslissingen moet nemen. Samen luisteren we naar wat deze periode van je vraagt en begeleid ik je om te zijn met wat er is en om liefdevol zorg te dragen voor jezelf en je baby. Een prachtig proces dat ik graag samen met jou bewandel.

Een doula brengt je het volgende:

Doula begeleiding omvat:

In de bijeenkomsten vooraf kan onder andere aan bod komen: wensen, behoeften, bespreken bevalling, begeleiden geboorteplan, ondersteuning door de partner, praktische tips (houdingen, opvangen van weëen), deelmassages.
Bijeenkomsten zijn met of zonder partner (indien van toepassing), naar gelang jullie eigen wens / mogelijkheden.

In principe schrijf ik geen bevallingsverhaal; ik raad de moeder/ouders aan hun eigen ervaring kort na de bevalling zelf op te schrijven. Ik kan wel een globaal tijdsverloop aanreiken. Als je het fijn vindt een gedetailleerd verslag van de bevalling van mij te ontvangen, dan breng ik daarvoor €95,- in rekening.

De prijs is inclusief de diensten van een back-up doula. Indien de kans vrij klein is dat zij bij de bevalling gaat zijn, kun je haar per telefoon/skype spreken. Mocht er een indicatie zijn dat de kans groter wordt dat zij bij de bevalling gaat zijn, kan een persoonlijke afspraak van 1 uur geregeld worden.

Ik volg de opleiding aan de BiA Doula Opleiding. Omdat ik nog student ben bied ik de diensten voor een speciaal tarief aan.

Massage

Aanraking is je eerste vorm van contact maken.
Bij de geboorte is aanraking de manier om elkaar te leren kennen, baby, moeder en vader.

Ontspanningsmassage

De massages zijn een weldaad voor lichaam en geest. Je verbindt jezelf meer en meer met je lichaam en met je baby in je buik. Het brengt je meer in het voelen. Je leert beter te voelen wat er is en wordt uitgenodigd om alles toe te staan wat je voelt en beleeft.
Alles is goed.

Je ontspant en bevind je meer in je lijf. Je ademhaling wordt voller en rustiger, je circulatie verbetert en je voelt je meer aanwezig in t NU.
Ook jouw baby voelt jouw aandacht en ontspanning. Heerlijk voor jullie beiden.

Voetreflexologie

Mocht je fysieke klachten hebben dan kan een voetreflexologie behandeling je ondersteunen.
Het kan je klachten verzachten en helpt je beter te aarden en te ontspannen.

Mocht je ‘over tijd’ zijn dan kan een voetreflexologie massage je lijf en je baby een zetje te geven om de bevalling te starten. Natuurlijk is het geen garantie, maar meer een uitnodiging.

Rebozo sessie

Een heerlijke behandeling met prachtige kleurijke katoenen doeken, waarbij je gewiegd wordt en een hoofd- en voetmassage ontvangt.
Je voelt je gekoesterd, gewiegd, gesteund en diep ontspannen.

Wil je meer weten of een sessie boeken?

Bel, app of mail me, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.