BEWUSTE ADEMHALING

 

“Feelings come and go, like clouds in a windy sky,
  c
oncious breathing is my anchor”     Thich Nhat Hanh

Ademen van levensbelang is. Het voorziet je lichaam van zuurstof, energie, zorgt voor de afvoer van toxines, verbeterd je weerstand en het brengt je verbinding met je innerlijke wereld …om maar een paar van de kadotjes van de adem te noemen.

Ademen is leven, zo letterlijk dat je eerste inademing bij je geboorte is en je laatste uitademing bij je overlijden.
In het latijns betekend het woord inademen, inspirare, het innemen van spirit, het innemen van leven. Mooi!

Meestal gaat ademen vanzelf, onbewust, zonder dat je erover hoeft na te denken. Dat betekend niet per se dat je een optimale ademhaling hebt, een functionele ademhaling. Bewust met je ademhaling aan de slag gaan geeft je de tools om te ontspannen, vitaler te leven en in het nu te zijn. 

Neem een moment en sta even bij stil hoe je ademt. Wat merk je? Hoe is het met je inademing? Waar adem je naar toe? Hoe veel adem je in? Waar stagneert je adem? Hoe is je uitademing, ontspannen? gecontroleerd? hoe zijn de pauzes tussen de in en uitademing.

Als je bewust met je adem omgaat zal je merken dat de adem als een anker voor je gaat werken. Altijd bij je en altijd inzetbaar. Je aanwezigheid vergroten, je onbewuste verkennen en leven in het nu. Met als resultaat is zelfliefde en acceptatie, meer focus, ontspanning en lekker gegrond in het leven. Ga je mee op een van de mooiste ontdekkingsreizen die je kan maken?

 

 

Bewust verbonden ademhaling

 

Bewust verbonden ademhaling, is een van de krachtigste zelfhelende ademtechnieken die ik gebruik in de sessies.
Deze techniek gaat ervan uit dat hoe je ademt, zo leef je. Ieder van ons heeft een eigen adempatroon, welke een reflectie is van wie je bent en hoe je in het leven staat.

In ons leven maken we van alles mee en daarmee vormen een eigen adempatroon. Met de ademhaling kunnen we gevoelens en emoties onderdrukken die we niet willen voelen. Ook positieve, fijne emoties en gevoelens worden onderdrukt. Onze levensstroom blokkert.
Jammer, want eigenlijk willen de emoties en gevoelens gewoon gevoeld worden, stromen, in e-motion (beweging )zijn.
En dit kan de adem voor jou doen, door middel van een met zorg, veiligheid en liefde begeleide ademsessie.
Conscious connected breath opent 
je ademhalingspatroon en werkt op alle niveaus:

Lichamelijk: met een open ademhaling krijg je meer zuurstof binnen, je voelt je meer energiek. Het middenrif komt meer in beweging waardoor alle inwendige organen gemasseerd worden. Je weerstand verbeterd omdat je lymfatische circulatie versneld waardoor je meer toxines uit je lichaam verwijderd. Al met al meer energie, vitaliteit, gezondere organen en schoner lichaam.

Emotioneel en mentaal: door de verbonden ademhaling creëer je een hoge energie vibratie in je lichaam. Dit zorgt er voor dat lagere vibraties uit het onbewuste naar een hoger energie niveau trillen. Onbewuste emoties, patronen en overtuigingen komen naar het bewustzijn en worden geïntegreerd. Dit geeft je een leven in vrijheid.

Spiritueel: Bewust verbonden ademen leert je te zijn me wat er is. Je leert de perfectie van het moment, de situatie, de ander en jezelf te zien. Hierdoor voel je je meer in verbinding. De integratie van oude pijnen en emoties zorg er voor de je dichter bij je ware essentie komt en beter voelt waar je hart naar verlangt. Met deze helderheid is het ook makkelijker jezelf te verwezenlijken.
Meer bewustzijn en liefde voor jezelf creëer je ook een mooier wereld. Je krijgt met je adem handvatten om het leven te leven dat je wenst. Vol moed en overgave. Dat ben je waard!

Met veel compassie, aandacht ondersteun ik mijn cliënten in een prachtige reis van zelfontdekking en zelfbekrachtiging.
Welkom!

 

Hoe ziet een ademsessie er uit?

Een ademsessie is voor jong en oud, kan individueel of in groep en duurt 1,5 tot 2 uur.
De sessie begint met een intake coachingsgesprek waarin duidelijk wordt wat je hulpvraag en intentie is. De verbonden ademhaling doe je liggend of zittend, op een mat gedurende 40min. Waarna een tijd van ontspanning en integratie volgt.
Je ademt je intentie en ik begeleid je om je ademhalingspatroon zoveel mogelijk te openen.Iedere ademsessie is anders, net wat zich aandient. Meeste mensen ervaren meer ruimte en een diepe ontspanning.

 

Voor wie is een ademsessie?

 

Een ademsessie is voor iedereen een mooie ontdekkingsreis.
De veel voorkomende vragen en “klachten” van mijn cliënten zijn:
-stress, burn-out
-moeite met ademen, denk aan hyperventilatie
-weinig energie
-heftige ervaringen, trauma, verlies verwerking
-opgekropte emoties en gevoelens
-gevoelens van onzekerheid, weinig eigenwaarde, zelfvertrouwen, niet lekker in je vel
-meer in verbinding willen komen met je lichaam
-ergens tegen aanlopen
-fysieke klachten
-je kunt natuurlijk ook ademen als het gewoon lekker met je gaat en je verlangt in de flow te blijven. Of als je meer licht, liefde en bewustzijn in je leven wilt.

 

Voor iedereen is het heilzaam om aandacht te besteden aan zijn adem. 

Mijn eigen ademreis

 

Mijn eerste kennismaking met de kracht van het ademen was tijdens mijn wekelijkse yoga lessen bij Narajana, Wilna Eenkhoorn.
De lessen waren een prachtige combinatie van meditatie, yogaleer en yoga, pranayama en ontspanning. Regelmatig introduceerde zij helende technieken in de les zoals reiki, pilatus, bach remedies en Transformational Breath®. Dit is een prachtige zelfhelende ademtechniek van bewust verbonden ademen. De ademsessies helpen mij om in het nu te komen, uit mijn hoofd, meer focus te hebben en om in contact te komen met mijn emoties en diepere lagen van mezelf. Omdat ik het zo krachtig en eenvoudig vind werken heb ik na een aantal jaren besloten om de Transformational Breath® opleiding te gevolgd, tot coach en trainer. Mijn passie voor het ademen groeit alsmaar en ik blijf mij verdiepen in andere technieken zoals Pranayama, de Wim Hof methode en de methode van Dixhoorn.

 

Voel je welkom om met mijn aan de slag te gaan met jou adem!

 

Na een eerste ademsessie kan je al ervaren hoe krachtig de adem werkt. Wil je echt een commitment aangaan met jezelf om je adem te laten stromen dan raad ik je aan om een traject te doen, waarin je regelmatig komt ademen. Samen kijken we na de eerste sessie wat jou behoefte is en kan je kiezen voor een traject van 3, 5 of 10 sessies. Natuurlijk ben je ook welkom om per keer een enkele sessie te boeken.

Momenteel bied ik in verband met corona, individueel of in groep alleen OnlineSessies.
Tenzij jij in het park of in je tuin kan ademen, ook goed!

Online bied ik de volgende groepssessies:
Adem met Amber maandag ochtend 9:15-10:15 en 21:15-22:15 op basis van donatie 
Adem met Amber donderdag 9:15-10:15 op basis van donatie
Wil je me doen, mail dan ontvang je een link.

Voor Individuele sessies of een sessie met bijvoorbeeld partner, bekende, of werknemers kan je via email of telefoon een afspraak maken.

 

Wil je een vitaal en krachtig bedrijf? Bied dan jou werknemers een op ADEM je VITAAL workshop aan!
Neem dan contact met mij op dan kan ik een workshop op maat aanbieden.


Regelmatig organiseer ik thema adem workshops in mijn praktijk, zie agenda, maar die zijn nu even on hold.

Tot gauw, bij het ademen!