TRANSFORMATIONAL BREATH®

 

“Bij elke inademing breng ik rust in mijn lichaam. 
Bij elke uitademing glimlach ik. 
Ik blijf in het moment van nu 
en ervaar het grote wonder van dit moment.” THICH NATH HANH

Transformational Breath®

Transformational Breath®, afgekort TB , is een zelfhelende ademhalingstechniek die invloed heeft op het hele wezen van ons mens-zijn, zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Ademen is leven. Ieder van ons heeft een persoonlijk ademhalingspatroon. Hieraan uit kan je zien of iemand zijn vol potentieel leeft of zich beperkt op bepaalde gebieden in zijn leven. Zoals we ademen zo leven we.

Met TB beïnvloeden we ons ademhalingspatroon om onze kracht aan te wakkeren en te laten stromen. We creëren een verbonden, open ademhaling met een ontspannen uitademing. Dit zorgt voor verschuivingen op alle niveaus:
Lichamelijk: met een open ademhaling krijg je meer zuurstof binnen, hierdoor voel je meer energie in je lijf. De ademhaling wordt gedaan met het middenrif waardoor alle inwendige organen gemasseerd worden, en hierdoor vitaler worden. Je weerstand verbeterd omdat je lymfatische circulatie wordt versneld waardoor je meer toxines uit je lichaam verwijderd. Dus meer energie, detoxen van je lijf en organen met meer vitaliteit.

Emotioneel en mentaal: door de verbonden ademhaling creëer je een hoge energie vibratie in je lichaam. Dit zorgt er voor dat lagere vibraties uit het onbewuste naar een hoger energie niveau trillen. Dit heet de wet van Entrainment. Negatieve overtuigingen, emoties, trauma’s hebben een lagere energie-vibratie en deze zijn voor een groot deel opgeslagen in ons onderbewustzijn. Met TB komen deze emoties en overtuigingen naar het bewustzijn en kunnen zo geïntegreerd worden. Integratie van oude pijn en oude herinneringen maakt dat je er niet meer (on)bewust last van hebt en geeft je de vrijheid om nu te leven zonder die blokkades.

Spiritueel: Het ademen leert je te zijn me wat er is. Je leert de perfectie van het moment, van de situatie, van de ander en van jezelf te zien. Hierdoor voel je je meer en meer verbonden met alles. Je voelt door de integratie van oude pijnen en emoties beter waar je hart naar verlangt. Met deze helderheid is het ook makkelijker jezelf te verwezenlijken.
Deze bijzondere ademhalingstechniek brengt transformatie op gang. Je komt dichterbij je kern en door meer bewustzijn en liefde voor jezelf creëer je ook een mooier wereld voor jezelf en de ander. Je krijgt met TB handvatten om het leven te leven dat je wenst. Vol Lef en overgave. Dat ben je WAARD!

Persoonlijke ervaring met TB Mijn ervaring met TB begon rond 2005. Regelmatig deed ik een adem sessie. Ik heb geleerd mezelf meer en meer toe te staan en te accepteren. Ik heb meer compassie en zachtheid voor mezelf ontwikkeld. Door mezelf te omarmen zoals ik ben, sta ik steeds meer in mijn kracht en maak ik makkelijker de keuzes die bij mij passen. Dit maakt de verbinding met de ander rijker en volwaardiger.
Als ademcoach en lichaamswerker ondersteun ik mijn cliënten in deze prachtige reis van zelfontdekking en zelfbekrachtiging met veel compassie, aandacht en rust.
Welkom!

Hoe ziet een Transformational Breath® sessie er uit?

Een ademsessie kan individueel of in groep. Een hele sessie duurt ongeveer 1uur 45min tot 2 uur.
De sessie begint met een coachingsgesprek waarin duidelijk wordt wat je hulpvraag  en wat jou intentie is voor de adem sessie. De sessie wordt liggend gedaan op een mat, en je ademt gedurende ongeveer 45 minuten op een verbonden manier. 

Je ademt met je intentie en ik begeleid je om adem zoveel mogelijk te openen. Na afloop van de actieve gedeelte krijg je de tijd om te ontspannen en alles te integreren.

Voor wie is een Adem sessie?

 

Iedereen zou er baat bij hebben meer aandacht aan zijn adem moeten besteden, dus welkom!

De veel voorkomende klachten van mijn clienten zijn:
Ergens tegen aanlopen, niet lekker in de vel zitten, fysieke klachten, moeite hebt met ademen, weinig energie hebt, als men een heftige ervaring achter de rug hebt, of een traumatische ervaring heb gehad.Onzekerheid,  weinig eigenwaarde, zelfvertrouwen voelen, verbinding met je lichaam kwijt bent…maar je kunt natuurlijk ook ademen als het gewoon lekker met je gaat en je verlangt in de flow te blijven. Of als je meer licht, liefde en bewustzijn in je leven wilt.