Ademwerk

"Feelings come and go, like clouds in a windy sky, concious breathing is my anchor."
Thich Nhat Hanh

Ademen is van levensbelang. Het voorziet je lichaam van zuurstof, energie, je weerstand verbetert, circulatie versnelt en toxines worden afgevoerd en het brengt je in verbinding met je innerlijke wereld, om maar een paar kadootjes van de adem te noemen.

Ademen is leven, zo letterlijk dat je eerste inademing bij je geboorte is en je laatste uitademing bij je overlijden.
In het latijns betekent het woord inademen, inspirare, het innemen van spirit, het innemen van leven. Mooi!

Meestal gaat ademen vanzelf, onbewust, zonder dat je erover hoeft na te denken. Dat betekent niet per se dat je een optimale of functionele ademhaling hebt. Bewust met je ademhaling aan de slag gaan geeft je de tools om te ontspannen, vitaler te leven en in het nu te zijn. 

Neem een moment en sta even bij stil hoe je ademt. Wat merk je? Hoe is het met je inademing? Waar adem je naar toe? Hoe veel adem je in? Waar stagneert je adem? Hoe is je uitademing, ontspannen? gecontroleerd? hoe zijn de pauzes tussen de in en uitademing?

Als je bewust met je adem omgaat zal je merken dat de adem als een anker voor je gaat werken.
Altijd bij je en altijd inzetbaar. Het zal je aanwezigheid vergroten, je onbewuste verkennen en leven in het nu ondersteunen. Met als resultaat zelfliefde en acceptatie, meer focus, ontspanning en lekker gegrond in het leven. Ga je mee op een van de mooiste ontdekkingsreizen die je kan maken?

 

Bewust verbonden ademen opent je ademhalingspatroon
zodat je meer flow en vrijheid ervaart!

Bewust verbonden ademhaling

Bewust verbonden ademhaling

Bewust verbonden ademhaling is een van de krachtigste zelfhelende ademtechnieken die op alle niveaus werkt.
Deze techniek gaat ervan uit dat hoe je ademt, zo leef je. Ieder van ons heeft een eigen adempatroon, welke een reflectie is van wie je bent en hoe je in het leven staat.

In ons leven maken we van alles mee en daarmee vormt zich een eigen adempatroon. Met de ademhaling kunnen we gevoelens en emoties onderdrukken die we niet willen voelen. Ook positieve, fijne emoties en gevoelens worden onderdrukt. Onze levensstroom blokkeert. Jammer, want eigenlijk willen de emoties en gevoelens gewoon gevoeld worden, stromen, in e-motion (beweging )zijn. Dit kan de adem voor jou doen, door middel van een met zorg, veiligheid en liefde begeleide ademsessie.

Conscious connected breath opent je ademhalingspatroon en werkt op alle niveaus

 

Lichamelijk: met een open ademhaling krijg je meer zuurstof binnen, je voelt je energieker. Het middenrif komt meer in beweging waardoor alle inwendige organen gemasseerd worden. Je weerstand verbeterd omdat je lymfatische circulatie versneld waardoor je meer toxines uit je lichaam verwijderd.
Al met al meer energie, vitaliteit, gezondere organen en een schoner lichaam.

Emotioneel en mentaal: Bewust verbonden ademhaling creëert een hoge energie vibratie in je lichaam. Dit zorgt er voor dat lagere vibraties uit het onbewuste naar een hoger energie niveau trillen. Onbewuste emoties, patronen en overtuigingen komen naar het bewustzijn en worden geïntegreerd. Dit geeft je een leven in vrijheid.

Spiritueel: Bewust verbonden ademen leert je te zijn met wat er is. Je leert de perfectie van het moment, de situatie, de ander en jezelf te zien. Hierdoor voel je je meer en meer in verbinding.
De integratie van oude pijnen en emoties zorg ervoor dat je dichter bij je ware essentie komt en beter voelt waar je hart naar verlangt. Met deze helderheid is het ook makkelijker jezelf te verwezenlijken.

Met meer bewustzijn en liefde voor jezelf creëer je ook een mooiere wereld. Je krijgt met je adem handvatten om het leven te leven dat je wenst. Vol moed en overgave. Dat ben je waard!

Met veel compassie en aandacht ondersteun ik mijn cliënten in een
prachtige reis van zelfontdekking en zelfbekrachtiging.

Hoe ziet een ademsessie er uit?

Een ademsessie kan individueel of in groep. Een sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
De sessie begint met een coachingsgesprek waarin duidelijk wordt wat je hulpvraag en intentie is.
De ademhaling doe je liggend of zittend,  op een mat gedurende 40 min. Waarna een tijd van ontspanning en integratie volgt.

Je ademt met je intentie en ik begeleid je om je ademhalingspatroon zoveel mogelijk te openen.

Iedere ademsessie is anders, net wat zich aandient. Meestal ervaren mensen meer ruimte, voelen zich opgeruimd en diep ontspannen.

Amber Lot met jongere in ademsessie

Voor wie is een ademsessie?

Een ademsessie is voor iedereen, van jong tot oud, een mooie innerlijke ontdekkingsreis .
De veel voorkomende vragen en “klachten” van mijn cliënten zijn:

Mijn eigen ademreis

Mijn eerste kennismaking met de kracht van het ademen was tijdens mijn wekelijkse yoga lessen bij Narajana, Wilna Eenkhoorn. De lessen waren een prachtige combinatie van meditatie, yogaleer en yoga, pranayama en ontspanning. Regelmatig introduceerde zij helende technieken in de les zoals reiki, pilatus, bach remedies en dus ook de bewust verbonden adem, Transformational Breath®, een prachtige zelfhelende ademtechniek. 

De ademsessies helpen mij om in het nu te komen, uit mijn hoofd, meer focus te hebben en om in contact te komen met mijn emoties en diepere lagen van mezelf. Omdat ik het zo krachtig en eenvoudig vind werken heb ik na een aantal jaren besloten om de Transformational Breath® opleiding tot coach en trainer te volgen. In 2019 is de 
de opleiding van Bewust verbonden ademwerk, te Creil opgezet door Wilna Eenkhoorn. En sindsdien ben ik mijn ademwerk: Bewust verbonden ademwerk gaan noemen in plaats van transformational Breath.

Mijn passie voor het ademen groeit alsmaar en ik blijf mij verdiepen in andere technieken zoals Pranayama, de Wim Hof methode en de methode van Dixhoorn.

Leuke korte ademhalingsoefeningen

Deze ademhalingsoefeningen kan je overal doen als je even 5 min hebt. Je zal zien dat je er enorm door ontspant. En ze zijn heel simpel. Als je tot tien kan tellen kan je deze ademoefeningen doen. Leuk toch!

Voel je welkom om samen met mij aan de slag te gaan met jouw adem!

Ik bied het ademen momenteel Online aan.

Online bied ik de volgende groepssessies
Wil je mee doen, mail me, dan ontvang je een link.

Individuele ademsessie of in groep ademen

Je kunt kiezen voor een individuele sessie waarin er veel tijd is voor coachingsgesprek en individueel begeleiden van de werkelijke ademsessie.
Een andere keuze is samen met anderen, bijvoorbeeld je partner of vrienden of zoals in een ademcirkel met onbekende mensen ademen. Het is zeer waardevol om met anderen sessies te doen omdat vaak de thema’s waarmee de een komt ook bij de andere raken. Groepswerk is ook waardevol, verbindend en uitnodigend omdat de openheid, kwetsbaarheid en menselijkheid van de een, het hart van de ander opent.

Adem Traject

 

Veel mensen ervaren in de eerste ademsessie al hoe bekrachtigend bewust verbonden ademwerk is.
Echte commitment met jezelf aan gaan ondersteun je door regelmatig bewust verbonden te ademen.
Een ademtraject van 6 of 10 sessies met zo 1 a 2 weken tussen iedere sessie, is zeer transformerend op alle niveaus van je zijn en maakt dat je jezelf volledig leert omarmen.

We kijken naar wat jouw behoeftes en thema’s zijn waar je aan wilt werken. Vaak komen mensen om oud zeer te helen die in de kindertijd ontstaan. Thema’s zoals je niet gezien voelen, jezelf niet waard vinden, onzekerheid, perfectionisme transformeren in zelfwaardering, zelfliefde en in acceptatie van alles in jezelf. Met bewust verbonden ademwerk leer je jezelf te ontmoeten en verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen welzijn. Elke inademing is een ja aan jezelf.

Een traject is de beste investering om je gezond en blij met jezelf te voelen.

Voor bedrijven

Wil je een vitaal en krachtig bedrijf, waarin er verbinding is en durf om in kwetsbaarheid en openheid met elkaar om te gaan.
een ademsessie op het werk kan spannend zijn maar bied ook enorm veel verbinding.
Ik bied ademworkshops aan bedrijven, scholen en gezondheidscentra.
Neem contact met mij op dan kan ik een workshop op maat aanbieden.

Adem workshops

Regelmatig organiseer ik thema ademworkshops in mijn praktijk, kijk bij agenda voor de events.

Wil je meer weten of een sessie boeken?

Bel, app of mail me, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.